Over Cora


Ik zie het leven als een ontdekkingsreis!


Ik ben nog steeds op ontdekkingsreis.
Nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat hen verbindt.
Partner van Wim en moeder van twee prachtmensen.
Dol op verhalen over het leven, waar ik dan graag op reflecteer.
Eigen regie is de rode draad in mijn leven en ik stimuleer anderen graag om ook hun eigen regie te nemen, met de liefde als regisseur. 
Toen mijn partner Wim in 2009 met een hersenstaminfarct voor de hemelpoort werd weggesleept kreeg ik na enkele dagen het volgende inzicht: 

Het gaat er om in liefde met elkaar te leven 
met respect voor de omgeving.

Werk

Ervaring als basis

Veelzijdig
Inmiddels ben ik 64 jaar en neem een leven vol ervaringen met me mee. 

Ik werd diëtist, milieuspecialist, moeder, fotograaf en filmer, organisatieadviseur, schilder, landgoedbeheerder, schrijver, hypnotherapeut, wandelcoach, bestuurder, spreker, vrijwilliger, mantelzorger, trainer, projectleider, oma, luisteraar en mediator.
Alle rollen vervul ik nog steeds, afhankelijk van de situatie.

Ik ben ondertussen bovenal een vrij mens met een diploma voor het leven. Toen ik mezelf dat diploma kon geven voelde ik dat de strijd in mij, om écht gezien en gewaardeerd te worden, gestreden was. Er kwam rust en ruimte om mijn eigen weg te gaan. Dat heeft ondertussen geleid tot: 'Vertel het met bloemen' en de ontwikkeling van een levenstuin. Over de ontwikkeling houd ik een blog bij. 

Objectief
Door de vele ervaring kan ik situaties vanuit verschillende perspectieven bekijken en me verplaatsen in vele invalshoeken. Dat maakt het mogelijk om zonder oordeel te luisteren en onpartijdig te zijn. Om te verbinden. 

Op mijn Linkedinpagina kun je alles vinden wat ik zoal gedaan heb. 

In de media

Ik vind het fijn me uit te spreken over wat me beweegt en waar ik mee bezig ben, om mensen te raken en te inspireren. Eerder was ik al op TV en op de radio toen het ging over landschappen en over mantelzorg. 
Nog geen jaar nadat ik begon met de levenstuin was ik al te zien in het programma 'Zin in morgen' van KRO-NCRV. Ik vertel daar in gesprek met Kim Lian van der Meij, wat me zin geeft in het leven en hoe ik de levenstuin ontwikkel. Je kunt het programma hier terugkijken. 
 
Ook het Algemeen Dagblad bestede een hele pagina aan het verhaal achter mijn levenstuin.


Reacties