Over Cora Postema


Ik zie het leven als een ontdekkingsreis!

Ik ben nog steeds op ontdekkingsreis.
Nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat hen verbindt.
Partner van Wim en moeder van twee prachtmensen.
Dol op verhalen over het leven, waar ik dan graag op reflecteer.
Eigen regie is de rode draad in mijn leven en ik stimuleer anderen graag om ook hun eigen regie te nemen, met de liefde als regisseur. 
Toen mijn partner Wim in 2009 met een hersenstaminfarct voor de hemelpoort werd weggesleept kreeg ik na enkele dagen het volgende inzicht: 

Het gaat er om in liefde met elkaar te leven, met respect voor de omgeving.

Werk

Ervaring als basis

Veelzijdig
Inmiddels ben ik 63 jaar en neem een leven vol ervaringen met me mee. 

Ik werd diëtist, milieuspecialist, moeder, fotograaf en filmer, organisatieadviseur, schilder, landgoedbeheerder, schrijver, hypnotherapeut, wandelcoach, bestuurder, spreker, vrijwilliger, mantelzorger, trainer, projectleider, oma, luisteraar en mediator.
Alle rollen vervul ik nog steeds, afhankelijk van de situatie, maar zodra ik mezelf met één label moet afficheren voel ik me gevangen.

Ik ben ondertussen bovenal een vrij mens met een diploma voor het leven. Toen ik mezelf dat diploma kon geven voelde ik dat de strijd in mij, om écht gezien en gewaardeerd te worden, gestreden was. Er kwam rust en ruimte om mijn eigen weg te gaan.

Objectief
Door de vele ervaring kan ik situaties vanuit verschillende perspectieven bekijken en me verplaatsen in vele invalshoeken. Dat maakt het mogelijk om zonder oordeel te luisteren en onpartijdig te zijn. Om te verbinden. 

Op mijn Linkedinpagina kun je alles vinden wat ik zoal gedaan heb. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het bevechten van rust en ruimte.

Zonder grenzen geen vrijheid

Menselijke artsen maken het verschil